sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Vuohenjuusto-ilmakuivattukinkku pizza

Lauantain kunjaaksi päätin tehdä meille pitsaa oikein taikinasta lähtien. Hah, saan tän taikinan tekemisen kuulostamaan joltain järkyttävän erikoiselta hommalta, mut vanhalla  ruuanlaitto viitteliäisyydellä tää tosiaan on kyl aika ihmeelliseltä :D joku ihme leipomis ja kokkailu vimma iskenyt muutenkin.

Taikina kohoamassa :)

Päälle:
- Vuohenjuustoa (sitä pehmeää, jota myydään ainakin 2 kpl paketeissa)
- Ilmakuivattua kinkkua
- Punasipulin viipaleita
- Rucola
- Balsamicoa

Pizzapohja:
- 1 kg vehnäjauhoja
- 5 dl kädenlämpöistä vettä
- 1/4 dl oliiviöljyä
- 10 gr suolaa


Sekoita pienessä kupissa suolasta, öljystä, hiivasta ja parista ruokalusikallisesta lämpimää vettä juokseva seos. Kaada seos ja loput vedet vehnäjauhojen sekaan ja sekoita ensin puuhaarukalla ja sitten käsin, kunnes taikina ei enään tartu sormiin. Kaada taikina sitten leivinpöydälle ja vaivaa siitä joustava.

Anna taikinan kehkeutyä jääkaapissa 8-9 tuntia. Koska olen kärsimätön, annoin taikinan kehkeytyä huoneen lämmössä n. 4 tuntia (hyvää tuli tuossakin ajassa) Jaa taikina viiteen palleroon ja anna kohota vartin verran. Kaulitse pallerot ohuiksi ympyröiksi (minulla täyttyi koko pelti). Loput kolme pitsa palleroa laitoin pussiin ja pakastin seuraavaa pitsa päivää varten.


Pitsan päälle levitin tomaatti pyrettä ja pyreen joukkoon hiukan meksikon ketsuppia.
Pitsan päälle revitään sopivan kokoisia vuohenjuuston paloja, viipaloidaan punasipulia ja laitetaan ilmakuivattua kinkkua, ja laitetaan uuniin.
Pitsa viimeistellään laittamalla rucolaa ja norotetaan balsamicoa (varo ettei balsamicoa tule liikaa).

Pitsa paistetaan uunissa 250°, kiertoilmauunissa keskitasolla n.5-10 min ja tavallisessa uunissa (niin kuin meilläkin tuommoinen rimpula) 5 min alatasolla ja alle 5 min keskitasolla.

Tuo pitsapohja resepti on kyllä parhain mitä olen ikinä tehnyt, pohjasta tulee ihanan ohut ja rapea, ja reunoihin tulee ilmakuplia (saman laisia kuin pitsa ravintoloissa :D).
Ainut ikävä puoli on etten enään muista mistä tämän pitsapohjan reseptin löysin, joten jos satutte törmäämään ni linkittäkää tänne niin reseptin tekiä saa kunjaa ohjeestaan :)

Namnam

torstai 5. syyskuuta 2013

Everyday

Varsinaista hiljaiseloa vietetty täällä kotona, kaiken tän mun työnhaku rumban ohella joka näyttää aina surkealta. Noo ehkä se aurinko paistaa vielä risukasaankin, vai miten se sanonta meni.

Palataan edellisessä postauksessa mainitsemiini lahjuksiin:


Muuton Unfold

Vielä kun uusi pöytä ja tuolit tulee niin saa tuon johdonkin laitettua paremmin, eikä tarvitse katsoa tuommoista johdo viritelmää :D


Olen jo vuosia halunnut tätä Steltonin leipäkoria, mutta harvemmin tulee ostettua mitään "turhaan" kun on paljon tärkeämpiä tavaroita ostettavien listalla. Onneksi välillä käy tuuri, ja sain kuin sainkin sen vihdoin :)


Design House Stockholm:n Bono mukit

Ja vielä muutoma Hesan reissun tuominen:


Essential:n kierrätyspaperipussi, olisin halunnut tuon pienen ja yhden ison eteiseen mutta oli tietty vai noita pieniä jäljellä :/ noo seuraavalla kerralla sitten :3


Everyday design:n paperikassiteline lähti mukaan Nougatista (?), johon oikeastaan pistäydyn ihan sattumalta koska etsittiin toista sisustusliikettä mutta eksyttiin :D

Taidan palailla asiaan lauantaina kun mun mielessä olis jo valmiiks pienimuotoinen postaus, vähän jotain erinlaista tännekkin välillä :)